Leveranstid 1-3 vardagar / Frakt 39:- / Europa 99:-

925 Sterling Silver

Sterling silver 925
Silver är en av de mest använda metallerna i världen. I sitt renaste tillstånd är silver så mjukt att man inte använder det i smyckestillverkning,  därför använder man sig av en legering (blandning) med en annan metall, vanligtvis koppar, för att förstärka silvret. Denna blandning av silver och koppar kallas sterling silver 925. För att få benämnas såsom äkta  silver måste silversmycken innehålla 92,5% silver.

Våra smycken är tillverkade i nikelfritt 925 sterlingsilver. Silver oxiderar över tid och påverkas av sin omgivning - fukt, cremer/sprayer och kroppens egna salt.  För att ditt smycke ska hålla länge kommer här våra rekommendationer, använd ej ditt smycke när du badar eller duschar. Förvara ej smycken i badrum. Sov inte med ditt smycke. Rengör ditt smycke regelbundet med putsduk eller silverdipp så att du får bort fetter, smink, hudavlagringar etc.

Förgyllda smycken
Våra smycken i äkta nickelfritt 925 sterlingsilver är förgyllda med 18k guld. Förgyllningen slits över tid, och silvret under framträder mer. Precis som andra metaller påverkas guldet av sin omgivning. Rengör ditt smycke regelbundet med en mjuk trasa eller putsduk. Är smycket mycket smutsigt använd en smyckesrengöring som är anpassad för guldsmycken.